Avganger værnes flyplass

Fedon lindberg kostholdsråd - Sjakk kandidatturnering

Postet på Aug 01, 2018 av i kandidatturnering, sjakk

uten tidsnød i Berlin da ville han blitt meget farlig men jeg har ingen tro på det. Kandidatturneringen er på vei og starter alt den. Når en selv

bare gir 86 kan du være sikker på at noen andre gir 100 og overgår deg. De lærer du over brettet mot de beste. Hovedargumentet for at Karjakin har små sjanser er tredelt. Runde, slik at han fosset frem til en finfin tredjeplass foran alle de andre som deltar i kandidaten altså Mamedyarov, Wesley So og Fabiano Caruana. Så denne oppgaven tror jeg ikke Ding Liren er moden. Jeg hadde det for nøyaktig ett år siden etter at han vant Wijk aan Zee i suveren stil Wesley er god. Det er nemlig kun en posisjonell tungvektsbokser i feltet i år Kramnik. Vi så det i kandidatturneringene i 2013 og i 2015 Aronian samlet inn nok poeng til å vinne turneringene mot de svakeste der var han nådeløs når han fikk smaken av blod i kjeften og synet av svakhet på brettet for da smalt det! Kanskje mangler han likevel litt sting i åpningsspillet sitt på dette nivået og han mangler utvilsomt killerinstinktet mot de beste. Vladimir Kramnik er sterk og Sjakkfantomet har satset nok kroner på han. Han kan feie alle de 7 andre av brettet i enkeltpartier jaquesson det er liten tvil om i mitt sinn men han kan bare gjøre det med for stor risiko tror jeg for hans største fiende er nemlig ikke at spillestyrken mangler men at han. Positivt er det kun om han bevarte den store selvtilliten han fikk i London Chess Classic der han vant før jul.

Ordflyt no Sjakk kandidatturnering

Er det nå det virkelig gjelder. Fra Berlin får vi trolig servert den mest kompromissløse sjakken vi har sett siden London 2013 da Magnus Carlsen hadde noe på gang og kvalifiserte seg til et nødskrik fra kandidaturneringen i London det året. Men vi så han knekke mentalt mot Magnus Carlsen i Showdown i Saint kandidatturnering Louis og det tror jeg var en vond og ekkel knekk som har satt spor. Altså at kandidatturnering 4 vil holde til VMfinalespill. Smak på det for en karamell. I mellomtiden vil han så gjerne spille en VMkamp. En match mellom Magnus Carlsen og Fabiano Caruana er det beste vi kan få spilt i London på nøytral grunn en kamp mellom lille Norge og store USA. Men i år tror jeg altså mest på Aronian allikevel. Alltid glade og like joviale sjakkspilleren fra Armenia har dobbel klangbunn for han har både sine sorger og sine dype sider som vi sjelden får.


Posisjonsforståelse og sluttspillferdigheter som ingen i feltet fullt ut kan matche på en god dag slik jeg ser det. Allikevel har jeg ikke den kort til kollega som skal slutte store troen på hans vinnersjanser lenger. Levon Aronian er Sjakkfantomets favoritt til å utfordre Magnus Carlsen i 2018. Det hjelper ikke med erfaring fra fide. Det må være hjertet som banker et ekstra slag for Caruana For Fab spiller kanskje den festligste sjakken av dem alle om vi ser stort på det og tenker over tid. Kun tok, fabiano Caruana har sjakkstyrken og er farlig for Magnus. En kamp mellom lille Caruana og store Magnus. Han er kunstnertypen som ved hjelp av vitenskapen og kunsten prøver å skape noe stort. Kanskje spiller han turneringens skjønnhetsparti men vinner gjør han ikke.

Levon Aronian er tredobbelt olympisk mester i sjakk og han er en av de mest karismatiske sjakkspillerne i verden.Mamedyarov er favoritten til mange i år men ikke Sjakkfantomets topp-3!Enten liker du han eller så misliker du hans spesielle spillestil.


18 Comments

Leave your comment

Leave your comment