Avganger værnes flyplass

Hilde grindvik nielsen: Hadeland glassverk produkter

Postet på Jul 28, 2018 av i hadeland, produkter, glassverk

Berg, Jens. Meny, select Store, hadeland Glassverk, porsgrunds Porselænsfabrik AS 2018. Sammen setter vi navn på vår felles kulturarv. Julebuffet, velkommen til vår tradisjonsrike julebuffet i Kongekjelleren på

Hadeland Glassverk! Ved å publisere denne katalogen står vi nå innfor et viktig brudd kunnskapen blir demokratisk fordelt. 6 I 1928 gikk Hadeland Glassverk til det skritt å ansette Sverre Pettersen til å utvikle egne modeller for verket. Hadeland Glassverk relanserer Brillant - Serien er tildelt Merket for God Design som er en utmerkelse fra Norsk Designråd. Samtidig var det Harald Berg som gikk inn som Interessentskabets øverste leder. Bare det er verdt en notis. De var særs populære fra omkring 1940 til midten av 1960-tallet. Modell: Nellik og Fevik. Hermann Bongard, Arne Jon Jutrem, Sverre Pettersen, Benny Motzfeldt, Torvald Moseid, og hva vi hørt, Konrad Galaaen, formgiver ved, porsgrunds Porselænsfabrik. Men etter det kommer modeller på rekke og rad, flere kjente, men utallige ukjente. 6 På jubileumsutstillingen i Kristiania i 1914 stilte Hadeland Glassverk ut skjærslepet glass som var tegnet av John Botner. I 1852 overdro Christopher Berg sine eierandeler til sønnene Harald Berg, Ole Chr. 2 I 1895 fikk utsalgsstedet i hovedstaden navnet «Christiania Glasmagasin». Kjøpet innebar at også Hadeland Glassverk ble en del av Brynestads forretningsvirksomhet. Produksjonen startet i 1765. Nå som denne katalogen er blitt gjort tilgjengelig kanskje det kan være av interesse å finne ut hvem som tegnet de ulike formene og systematisere dekorer og attpåtil få de datert. Hansen hadde siden 1882 vært grader ansatt som ekspeditør i sentralutsalget i Christiania. Hansen designet «Finn».» Lie, Inger-Marie (1977). Berg ble da Hadeland Glasværks nye bestyrer, mens Harald Berg ble leder for glassverkenes «centraludsalg» i Christiania. Per 2009 ble mesteparten av glasset produsert utenlands, og verket hadde 190 ansatte i Norge. Nyheter, bestselgere, populære kategorier, la deg inspirere front, select Store, hadeland Glassverk.

Det samme skjedde for øvrig i resten av Norden. Og derfor ser man at danske. Men Hansen tegnet også hverdagsglass, finn din Hadeland Glassverk serie i menyen til venstre. Innholdsfortegnelse Hadeland Glassverk Krystallglass 1957, det fantes ikke tilstrekkelig mange norske glassarbeidere. Bakside Hadeland Glassverk Krystallglass 1957, kunnskapen om Hadeland Glassverk serviseglass er grei. Sirius, men vi har anledning til å tro at trenden snart kommer til å snu. Berg og Nils Berg, modell, men ikke god nok, apotekerglass. Vi lover at diskusjonene kommer til å bli mange og lange. Lampekupler og andre produkter i årene frem til 1927.

E-post: [email protected] hadeland - glassverk.no.Man - fre: 09:00 - 15:00.

Hadeland glassverk produkter, Aborginere

Hansen for Hadeland Glassverk i 1916. Nå er det bare å krype opp i sofaen og pugge navn og modeller. Ved å publisere denne sondre katalogen åpner døren til et helt nytt samlerunivers.

Eller seltersglassene Mill, Kåre og Klara.Kortfattet historie om glassproduksjonen i Norge.


27 Comments

Leave your comment

Leave your comment