Avganger værnes flyplass

Norge ol. Vennesla historielag

Postet på Aug 01, 2018 av i historielag, vennesla

ikke abonnent kan du få tilgang under. Vennesla Bokhandel bak treet. Døra til venstre førte inn til Postkontoret. Det er Jan Jortveit og Morten Aslaksen som skal presentere noe

av samlingene sine denne kvelden. Foto 1954 Den gamle drosjesentralen og "Esso'en". Vi får se hvordan Vennesla så ut "før i tia" og kan mimre litt. Legg merke til veggene på stasjonsbygningen med de de flotte ornamentene. Foto fra ca 1961, bygging av den nye bua slakteri over jernbanen på Kvarstein. 9 0g 10 med utedoene og vaskehuset. Prestø Kafe og Frikirka i forgrunnen. Tema: Postkort med motiv fra Vennesla og posthistorie Vennesla. Sommeren 2008 overtok Esso driften. Det ble lagt ned i 1914. Her gikk hovedveien gjennom Vennesla tidligere. I bakgrunnen Vikeland Bedehus. Foto juli 2008, dette ble bygget av Alf Ruenes i 1962, Helge Ruenes overtok butikken 1970-71. På hjørnet av huset til Høydal var det kolonial som Thorkel Haus drev. Eivind Eivindson åpnet butiken til venstre i 1947. Søknad med CV, samt referanser, sendes på e-post til innan. I 1979 ble det leid bort til Presangen. Journalistiske ferdighetar, god kjennskap til IKT-verktøy og sosiale media Økonomistyring og budsjett, agder Historielag har kontorlokale på Arkivet freds- og menneskerettighetssenter (Stiftelsen Arkivet) Vesterveien 6, Kristiansand. Graslia i slutten av 50-årene. Lafteveggene er dessverre dekket med kledning, og ornamentene er borte. Gode norskkunnskapar, og god på skriftleg og munnleg framføring. Morten Aslaksen samler på brev og frimerker med stempler fra Vennesla kommune. Jan Jortveit har nok den største samlingen av postkort med motiv fra Vennesla.

Og stilt til disposisjon av hans kone Aud. De fleste av de sandefjord gamle bildene er utlånt fra Arild Eriksens samling. I kjøpte baker Knut Moseid bygget, bak er det kontorer og tannleger. I bakgrunnen sees Vikeland spania Bedehus, foto fra Hengebrua fra Hunsøya til Graslia. I sydenden ble det drevet blomsterbutikk og i kjelleren renseri. Idrettsplassen ble åpnet mai 1932, foto fra 1949 itog i Kilanesvingen. Vikeland stasjon byttet navn til Vennesla stasjon i 1986. Strandbergs hus til høyre og Eivind Eivindsons forretning til venstre. Vennesla Meieri ble bygget i 1954 og drevet til 1985. Foto ca 1985 Nedre del av Moseidmoen.

Velkommen til, vennesla Historielag!Lagets formål er: å arbeide for at alt av historisk interesse innen lagets virkeområde blir tatt vare på og vernet.Å vekke, øke og spre interesse for, og kunnskap om Sognets historie.

Vennesla historielag, Vardø avis

Relevant erfaring frå organisasjons og arbeidslivet. Foto april 2000 Litt av kirkegården. Kvarsten skole under bygging sees øverst til venstre. Foto mai 1999 Vennesl sentrum, vennesla Jernvare, det lå på Graslia der Postgården ligger i dag været Ønskjelege kvalifikasjonar. I dag finner man Prikken Reklame i asje. Foto juli 2008 Til venstre sees litt av Askepottbygget. Her ser vi litt av de store Hunsfossboligene nr.

V-Mat tok over i 1980-årene og drev fram til Vennesla Treningssenter kom inn i 1995.Foto april 1999 Det nye Helsehuset Bildet er tatt fra Hunsøya.Trekanten Handelssenter sto ferdig i november 1988.


9 Comments

Leave your comment

Leave your comment