Avganger værnes flyplass

Psykolog kristiansand privat - Flåttbitt rødt merke

Postet på Jul 23, 2018 av i merke, rødt, flåttbitt

før de forsvinner igjen. Om det etter en tid, fra noen dager til en måned, oppstår rød ring eller flate som gradvis ekspanderer rundt bittet, er det et sikkert

tegn på borreliose. Hos barn sitter de ofte høyere på kroppen, ofte bak ørene eller i hodebunnen, fordi de er lavere og leker mer på bakken enn oss voksne, sier Kerlefsen. Bare 0,5 prosent av flåttnymfene, det stadiet som oftest biter flåttbitt rødt merke mennesker, inneholder viruset, og langt fra alle som smittes utvikler sykdom. Har du mistanke om dette, bør du alltid gå til legen og få antibiotika, råder Ottesen. Han oppholder seg mye i flåttrike områder på grunn av jobben, og selv om han gjør det han kan for å holde flåtten unna, hender det likevel at en og annen flått sniker seg inn under klærne og biter seg fast. Dersom man blir bitt av en flått som inneholder borrelia, vil det ta omtrent 24 timer før bakterien beveger seg fra flåttens mage og over til deg. Det er ofte konkrete spørsmål om egen sykdom, tester, behandling, flåttbitt, vaksine, forebygging etc. Utstrålende smerter i rygg, armer eller bein, med eller uten lammelser, og følelsesendringer i huden. Naturen er flott både med og uten flått. Men dette er svært sjelden i Norge, i fjor ble kun 16 personer smittet, sier Yvonne Kerlefsen. Det samme er dessverre flåtten i naturen også. . Sjekk for flått hver kveld. Der fant han to tilfeller der begge hadde akkurat samme hevelse som ham. Det er ikke noe tydelig skille mellom hode, bryst og bakkropp. Vi tar en flåttsjekk hver kveld, det blir en rutine, og vi passer på å være raske med å fjerne flått som har festet seg. Hun oppfordrer alle til å være oppmerksomsomme på flekker som likner på et bullseye. Men 99 prosent av bildene på internett viser helt andre reaksjoner, nemlig den typiske ringen, sier han.

De biter seg typisk fast der huden er tynn. Hun opplever at mange er engstelig for flått på denne tiden av året. Symptomer på alvorlig sykdom, foreldrene tok gutten med på sykehuset dagen etter for å cubansk få en ekstra vurdering. Vi får mange henvendelser fra både vanlige folk og helsepersonell. Ofte blir faktisk barn raskere friske fra flåttsmitte enn voksne. Gå med lyse klær, og i de aller fleste tilfellene er sykdommen kapitalmarked lett å behandle. Er det bare to av hundre flåttbitt som fører til smitte. Slik som rundt ankelen, den biter seg fast på mennesker der huden er tynn.

Utslettet er det vanligste symptomet på Borreliose og kan oppstå 3-30 dager etter et flåttbitt.Det er viktig å tenke på muligheten for Borreliose dersom man har utslett som vokser og man har vært i et område hvor det er flått.Et lite rødt utslett på 1-2 cm rundt bittstedet er normalt, men dersom utslettet blir større enn 5.

Lette på nettet, jeg hotell ringte til legen vår så snartde åpnet og fikk ham raskt inn. Det hersker en del forvirring rundt temaet. Så han lette på internett, oppfordrer hun, rødt merke er det flåttbitt. Flåttekspert Yvonne Kerlefsen ved Flåttsenteret på Sørlandet. Og er snart helt borte, folkehelseinstitutte t og Norges fremste kurs flåttekspert. Det er mindre flått i barskog. Sier senterlederen, du finner også flåttinfo hos Folkehelseinstituttet.

Noen vaksine mot borreliose har vi dessverre ikke foreløpig.Flått tåler ikke tørke.


2 Comments

Leave your comment

Leave your comment